Krůtí maso plněné sýrem a ořechy

  • 06.03.2006.
  • Střední
  • 4
  • 35 min

Pokud máte rádi plísňové sýry, využijte je i při vaření. Krůtí maso naplňte nivou a ořechy – záleží na vás, jestli v náplni ponecháte větší kousky oříšků a jídlo tak bude "křupavé" nebo vše dobře rozmělníte a vytvoříte tak lahodný krém.

Ingredience

  • 4 velké krůtí plátky (po 150 g)
  • 1 lžíce Podravky s bylinkami
  • 50 g ořechů
  • pepř
  • 70 g nivy
  • 2 lžíce nasekané petrželové natě
  • 1 lžíce sladké smetany
  • 3 lžíce oleje
  • Suroviny na omáčku
  • 1 lžíce suchého bílého vermutu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 ml vody

Příprava

  1. 1.
    Krůtí maso naklepeme na tenké plátky a posypeme Podravkou s bylinkami a pepřem.
  2. 2.
    Smícháme nasekané ořechy, nivu, petržel a smetanu. Touto směsí naplníme maso a na koncích upevníme párátky.
  3. 3.
    Maso pečeme na rozpálené pánvi za stálého otáčení. Hotové krůtí kapsy odložíme na teplé místo.
  4. 4.
    Z pánve odstraníme zbytek oleje, přilijeme vermut, citronovou šťávu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  5. 5.
    Krůtí plněné kapsy přelijeme teplou omáčkou.

Servírování

Podáváme s dušenou zeleninou.

Rada

Pokud chcete mít náplň skutečně jemnou, vše rozmixujte v elektrickém mixéru.

Energetické a výživové údaje

Energetické a výživové údaje jsou udávány na jednu porci (tj. pro 1 osobu). V případě dezertu jsou energetické a výživové hodnoty udávány na 100 g.

Výživová hodnota Měrná jednotka Množství Ž RI (%) M RI (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 496 / 2.073 - -
Tuky g 34,17 - -
Sacharidy g 3,30 - -
Vláknina g 0,66 - -
Bílkoviny g 41,49 - -
Sůl g 5,36 0 0
Vitamín A μg 313,52 8 6
Vitamín D μg 17,21 9 9
Vitamín E mg 8,76 40 40
Niacin mg 15,94 114 80
Draslík (K) mg 455,74 12 12
Vápník (Ca) mg 161,87 16 16
Fosfor (P) mg 373,10 47 47

* RI je referenční hodnota příjmu stanovená pro ženy (2 000 kcal) a pro muže (2 900 kcal) ve věku 25 - 50 let. (Zdroj: RI reporty - Makroživiny, Prvky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D and Podravka d.d.)