Kuře Kyjev

  • 11.10.2012.
  • Střední
  • 4
  • 40 min

Ingredience

  • Na bylinkové máslo:
  • 100 g másla
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 2 lžíce Podravka přísady
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • Na kuře:
  • 4 kuřecí řízky (cca 650 g)
  • půl citrónu
  • 40 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • sůl
  • 150 g strouhanky
  • olej na smažení

Příprava

  1. 1.
    Smíchejte máslo s pažitkou, petrželkou, Podravka přísadou a pepřem.
  2. 2.
    Máslo s bylinkami vytvarujte do válečku (průměr cca 3 cm), zabalte do potravinové fólie a dejte vychladit do ledničky.
  3. 3.
    Řízky nakrájejte na tenké steaky a zlehka naklepejte paličkou.
  4. 4.
    Kuře trochu osolte a ochuťte šťávou z půlky citrónu.
  5. 5.
    Bylinkové máslo vytáhněte z lednice a nakrájejte na plátky.
  6. 6.
    Plátky másla umístěte na každý kuřecí steak a srolujte do roládky (pokud použijete potravinovou fólii, půjde to snadněji).
  7. 7.
    Každou roládku obalte v trojobalu (mouka, osolené vejce a strouhanka).
  8. 8.
    Obalené roládky smažte v rozpáleném oleji ze všech stran na mírném ohni.

Servírování

Podávejte teplé se zeleninou vařenou v páře nebo přílohou dle vašeho výběru.

Rada

Pokud neobalené roládky dáte na chvíli do ledničky, maso se trochu stáhne a během smažení se nerozbalí.