Kuřecí krokety

  • 27.05.2014.
  • Střední
  • 4
  • 40 min

Kuřecí krokety podávejte se salátem nebo zeleninou vařenou v páře a s trochou vašeho oblíbeného dresingu.

Viz všechny obrázky

Ingredience

  • Na těsto:
  • 1 kostka slepičího bujónu Podravka
  • 200 g hrubé mouky
  • 200 g másla
  • 2 vejce
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1 lžíce petržele, nasekané
  • ½ kg kuřecích řízků
  • 1 lžíce Podravka přísady
  • Na obalení kroket:
  • 200 g strouhanky
  • 100 g hrubé mouky
  • olej na smažení

Příprava

  1. 1.
    Kuřecí řízky krátce povařte v mírně osolené vodě. Nechejte zcela vychladnout.
  2. 2.
    Do 300 ml vroucí vody přidejte kostku slepičího bujónu a pár minut povařte. Poté přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí.
  3. 3.
    Opět přiveďte k varu a za stálého míchání přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vařte, dokud nezhoustne. Poté jej nechejte zcela vychladnout.
  4. 4.
    Do vychladlého těsta přidejte vejce, nakrájenou petrželku, na kostičky nakrájené kuřecí maso a přidejte 1 polévkovou lžíci Podravka přísady. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.
  5. 5.
    Hotové těsto vytvarujte do tvaru kroket, obalte v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Smažte v dostatečné vrstvě rozpáleného oleje, dokud nebudou krokety hotové.

Servírování

Krokety podávejte se salátem nebo zeleninou vařenou v páře a trochou vaší oblíbené omáčky.

Rada

Zbylo vám ze včerejšího oběda kuře? Použijte jej k přípravě kroket.