Příprava
-
1.
Kuřecí řízky krátce povařte v mírně osolené vodě. Nechejte zcela vychladnout.
-
2.
Do 300 ml vroucí vody přidejte kostku slepičího bujónu a pár minut povařte. Poté přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí.
-
3.
Opět přiveďte k varu a za stálého míchání přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vařte, dokud nezhoustne. Poté jej nechejte zcela vychladnout.
-
4.
Do vychladlého těsta přidejte vejce, nakrájenou petrželku, na kostičky nakrájené kuřecí maso a přidejte 1 polévkovou lžíci Podravka přísady do jídel. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.
-
5.
Hotové těsto vytvarujte do tvaru kroket, obalte v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Smažte v dostatečné vrstvě rozpáleného oleje, dokud nebudou krokety hotové.
Servírování
Krokety podávejte se salátem nebo zeleninou vařenou v páře a trochou vaší oblíbené omáčky.
Rada
Zbylo vám ze včerejšího oběda kuře? Použijte jej k přípravě kroket.