Kuřecí řízečky v pomerančové omáčce

  • 05.05.2011.
  • Střední
  • 4
  • 35 min

Připravte si originální jídlo, za které by se nemusel stydět kdejaký šéfkuchař. Díky pomerančové šťávě na vás dýchne chuť dálek a exotiky. Chuť celého pokrmu navíc zvýrazníte Podravkou Natura křupavé kuře.

Ingredience

  • 4 plátky kuřecích prsou (přibližně 800 gramů)
  • 1 balení Podravka Natura křupavé kuře
  • 60 g másla
  • 200 g hrušek (oloupaných a nakrájených na čtvrtiny)
  • 2-3 lžíce balzamikového octu
  • 300 ml pomerančového džusu
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 1 malá chilli paprička
  • 1 lžíce bramborového škrobu

Příprava

  1. 1.
    Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a poté potřeme směsí Podravka Natura křupavé kuře.
  2. 2.
    Na rozpálené pánvi opečeme maso, přidáme máslo, hrušky a společně pečeme dalších 5 až 10 minut. Před koncem pečení přidáme balzamikový ocet. Hotové kuře s hruškami odložíme na teplé místo.
  3. 3.
    Do stejné pánve přidáme pomerančový džus a vaříme, dokud se obsah tekutiny nesníží na polovinu. Poté přidáme chilli papričku a zázvor.
  4. 4.
    Bramborový škrob smícháme se dvěma lžícemi vody a přidáme do omáčky. Za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Maso i hrušky přidáme do omáčky a společně vše krátce povaříme.

Servírování

Podáváme s vařenou brokolicí či jinou tepelně upravenou zeleninou.

Rada

Pro zvýraznění sladké chuti omáčky můžete přidat lžíci medu.