Kuřecí se zeleninou a dýní

  • 08.06.2016.
  • Střední
  • 4
  • 70 min

Čočka, špenát a dýně se perfektně hodí jako příloha k lehké a skvěle ochucenému kuřecímu masu.

Ingredience

  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 čerstvá zelená chilli paprička
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • olivový olej
  • 2 lžíce ajvaru pikant Podravka
  • sůl
  • 1 kg kuřecích stehen
  • 800 g muškátové dýně
  • 60 g čočky Lagris
  • 200 g špenátu nebo mangoldu
  • citrónová šťáva

Příprava

  1. 1.
    Kmín restujeme na sucho na pánvi, dokud se neuvolní jeho aroma. Poté jej necháme vychladnout a rozdrtíme v hrmoždíři.
  2. 2.
    Červenou cibuli, česnek a chilli papričku nakrájíme najemno, přidáme kurkumu, 3 lžíce olivového oleje, ajvar Podravka, špetku soli a pořádně promícháme.
  3. 3.
    Stehna bez kůže potřeme připravenou směsí a necháme marinovat cca 20 minut. Poté je pečeme v troubě předehřáté na 220 °C cca 30 minut.
  4. 4.
    Dýni zbavíme slupky, nakrájíme na malé kostky, osolíme a opečeme na pánvi, aby trošku změkla.
  5. 5.
    Čočku uvaříme v malém množství vody. Špenát oblanšírujeme. Smícháme jej s čočkou, osolíme a zakápneme olivovým olejem.

Servírování

Hotové maso podávame s ajvarem, čočkou, špenátem a opečenou dýní. Před podáváním posypeme celý talíř drceným kmínem.

Rada

Špenát a čočku, které slouží jako přílohu, můžeme podávat s jogurtem. Maso můžeme před podáváním pokapat citrónovou šťávou.