Příprava
-
1.
Kmín restujeme na sucho na pánvi, dokud se neuvolní jeho aroma. Poté jej necháme vychladnout a rozdrtíme v hrmoždíři.
-
2.
Červenou cibuli, česnek a chilli papričku nakrájíme najemno, přidáme kurkumu, 3 lžíce olivového oleje, ajvar Podravka, špetku soli a pořádně promícháme.
-
3.
Stehna bez kůže potřeme připravenou směsí a necháme marinovat cca 20 minut. Poté je pečeme v troubě předehřáté na 220 °C cca 30 minut.
-
4.
Dýni zbavíme slupky, nakrájíme na malé kostky, osolíme a opečeme na pánvi, aby trošku změkla.
-
5.
Čočku uvaříme v malém množství vody. Špenát oblanšírujeme. Smícháme jej s čočkou, osolíme a zakápneme olivovým olejem.
Servírování
Hotové maso podávame s ajvarem, čočkou, špenátem a opečenou dýní. Před podáváním posypeme celý talíř drceným kmínem.
Rada
Špenát a čočku, které slouží jako přílohu, můžeme podávat s jogurtem. Maso můžeme před podáváním pokapat citrónovou šťávou.