Kuřecí špízy s opečeným chlebem a sýrem

  • 20.04.2016.
  • Snadné
  • 4
  • 50 min

Kousky kuřete, papriky, brokolice a cibule napichujte na špejle, podávejte s opečeným chlebem a vychutnejte si tak lahodný oběd připravený na grilu.

Ingredience

  • Marináda:
  • 50 ml balsamikového octa
  • 1 lžíce medu
  • 1 balení kořenící směsi Podravka grill classic
  • 2 lžíce oleje
  • Špízy:
  • 700 g kuřecích prsou bez kosti
  • 300 g brokolice
  • 150 g cibule
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 4 krajíce celozrnného chleba
  • 30 g čerstvého sýru

Příprava

  1. 1.
    Smíchejte balsamikový ocet, kořenící směs grill classic, olej a med. Míchejte, dokud se všechny ingredience nepromísí. Nechte marinádu asi 20 minut odstát.
  2. 2.
    Kuře nakrájejte na kostky, vložte do marinády a nechte cca 30 minut marinovat.
  3. 3.
    Papriky nakrájejte na kostky, cibuli rozkrojte na 4 části. Brokolicové růžičky vložte do hrnce s vroucí vodou a vařte cca 2 minuty. Slijte a nechte vychladnout.
  4. 4.
    Na špejle nebo grilovací jehly napichujte střídavě kousky marinovaného masa, papriky, brokolici a cibuli.
  5. 5.
    Rozpálený gril potřete trochou oleje. Připravené špízy vložte na gril a grilujte 8 minut z každé strany.
  6. 6.
    Celozrnný chléb potřete tenkou vrstvou čerstvého sýru. Vložte na gril nenamazanou stranou dolů
  7. 7.
    Jakmile je spodní strana chleba opečená, otočte a krátce opečte i namazanou stranu chleba (cca 1 minutu).

Servírování

Špízy podávejte s opečeným chlebem a míchaným salátem.

Rada

Maso z kuřecích prsou nebude suché, pokud jej nakrájíte na stejně velké kostky a necháte je před grilováním marinovat. Kuře absorbuje všechny chutě a zůstane krásně měkké a šťavnaté.