Kuřecí tyčinky v kečupu

  • 09.10.2006.
  • Střední
  • 6
  • 25 min

Kuřecí maso je skvělým základem mnoha chutných jídel. Není divu, že se v našich jídelníčních objevuje alespoň jedenkrát týdně. Vyzkoušejte novou neotřelou variantu s jednoduchým dipem z kečupu, kari a Podravka přísady Pikant pro všechny kuřecí milovníky ve vaší rodině!

Ingredience

  • 1 kg kuřecích prsou
  • 1 lžíce Podravka přísady Pikant
  • olej na smažení
  • Na dip:
  • 200 ml jemného kečupu
  • ½ lžičky kari
  • 1 lžíce Podravka přísady Pikant

Příprava

  1. 1.
    Smíchejte kečup, kari a Podravka přísadu Pikant. Nechejte cca hodinu odležet na chladném místě.
  2. 2.
    Kuřecí prsa nakrájejte na tlusté nudličky a posypejte Podravka přísadou Pikant.
  3. 3.
    V pánvi zahřejte olej a kuře orestujte ze všech stran. Přeneste na talíř vyložený papírovým ubrouskem.

Servírování

Misku s vychlazeným dipem umístěte doprostřed servírovacího talíře. Okolo naaranžujte toustový chléb, grissini a kuřecí prsty a podávejte.

Rada

Dip můžete připravit i několik dní dopředu a uchovat jej v ledničce.

Energetické a výživové údaje

Energetické a výživové údaje jsou udávány na jednu porci (tj. pro 1 osobu). V případě dezertu jsou energetické a výživové hodnoty udávány na 100 g.

Výživová hodnota Měrná jednotka Množství Ž RI (%) M RI (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 462 / 1.931 - -
Tuky g 31,09 - -
Sacharidy g 9,85 - -
Vláknina g 0,46 - -
Bílkoviny g 35,44 - -
Sůl g 3,79 0 0
Vitamín A μg 489,89 12 10
Vitamín D μg 20,00 10 10
Vitamín E mg 13,11 60 60
Niacin mg 23,71 169 119
Draslík (K) mg 535,84 14 14
Fosfor (P) mg 304,70 38 38
Magnézium mg 49,63 17 12

* RI je referenční hodnota příjmu stanovená pro ženy (2 000 kcal) a pro muže (2 900 kcal) ve věku 25 - 50 let. (Zdroj: RI reporty - Makroživiny, Prvky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D and Podravka d.d.)