Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Lasagne s Ajvarem

  • 18.03.2019.
  • 4
  • 60 min

Lasagne zná asi každý. Vyzkoušejte naši verzi s Ajvarem, šunkou a goudou. Uvidíte, že vás naše jednodušší příprava nadchne. Přidejte lehký zeleninový salát a o zdravý oběd či večeři máte postaráno.

Ingredience

  • 1 balení plátů lasagní
  • 180 g Ajvaru jemného Podravka
  • 250 g nastrouhané goudy
  • 250 g šunky
  • 400 ml smetany na vaření

Příprava

  1. 1.
    Pekáč vymažeme olivovým oleje a poklademe vedle sebe pláty lasagní, vrchní část potřeme Ajvarem. Poklademe tenkými plátky šunky (1/3 množství), posypeme strouhaným sýrem (1/3 množství) a zakápneme smetanou. Takhle připravíme i zbývající vrstvy, na ně dáme poslední vrstvu plátů a zalijeme zbývající smetanou.
  2. 2.
    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 40 minut (dokud nebudou lasagne pěkně zlatavé).
  3. 3.
    Podáváme teplé s oblíbeným salátem.
  4. 4.
    Tip: pekáč by měl mít velikost plátů lasagní, případně můžete pláty opatrně pokrájet.