Příprava
-
1.
Do hluboké mísy dáme mouku, špetku soli a tenké plátky másla. Pomocí prstů uhněteme těsto, aby se suroviny spojily. Přidáme Ajvar do směsi a zapracujeme. Z těsta vypracujeme kouli, zabalíme do potravinové fólie a dáme vychladnout na 30 minut do ledničky.
-
2.
Na pečícím papíru těsto vyválíme na 2-3 mm silný plát a opatrně jej pomocí papíru přeneseme na formu na pečení (použijeme formu na quiche či klasickou kulatou s průměrem cca 22 cm). Těsto jemně přitlačíme do formy pomocí prstů a přebytky odřízneme nožem. Na několika místech těsto propíchneme vidličkou, přikryjeme pečícím papírem a poklademe syrovými fazolemi (jako zatížení, aby se těsto nenafukovalo). Pečeme 15 minut na 200 °C, poté odděláme fazole s pečícím papírem a pečeme dalších 5 minut.
-
3.
Než se těsto upeče, smícháme si smetanu, vejce a sůl a řádně promícháme.
-
4.
Spaříme si špenát, necháme vychladnout a poté poklademe na upečené těsto.
-
5.
Přidáme uzeného tuňáka a sýr ricotta nakrájený na kostičky. Zalijeme smetanou s vejcem a vrátíme do trouby na 20 minut, teplotu snížíme na 180°C.