Příprava
-
1.
Filety z lososa omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Nakrájíme je na kostky cca 3 x 5 cm a dáme je do misky. Potřeme je směsi z kořenící směsi Podravka na ryby a olivového oleje. Necháme cca 30 minut marinovat.
-
2.
Limetky si nakrájíme na tenké plátky. Vezmeme si 2 špejle a na ně napíchneme kostku lososa tak, aby vzdálenost mezi špejlemi byla 1 - 1,5 cm. Potom napíchneme plátek limetky, který můžeme přeložit napůl.
-
3.
Na špejle napichujeme střídavě lososa a limetku. Prvním a posledním kouskem na špejli by měl být losos.
-
4.
Takto připravené ražniči grilujeme z obou stran cca 2 minuty na dobře rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi.
-
5.
Hotové ražniči dáme do uzavíratelné nádoby, posypeme oreganem, zakryjeme a necháme asi 2 minuty odstát.