Luštěninová polévka s rajčaty

  • 28.02.2019.
  • 4
  • 55 min

Luštěniny jsou velmi zdravá a oblíbená alternativa k masu. V kombinaci s rajčaty a bylinkami vytvoří velmi chutnou a vydatnou polévku.

Ingredience

  • 200 g luštěninové směsi tradiční Lagris
  • 50 ml olivového oleje
  • 100 g cibule
  • 100 g mrkve
  • 80 g celeru
  • 3 stroužky česneku
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 200 g rajčat krájených Podravka
  • 100 g sterilované sladké kukuřice
  • Podravka přísada do jídel Natur
  • menší hrst listů šalvěje
  • menší hrst listů petržele hladkolisté

Příprava

  1. 1.
    Luštěninovou směs namočíme přes noc do vody. Druhý den ji uvaříme téměř doměkka a scedíme.
  2. 2.
    V hrnci na oleji orestujeme cibuli společně s nakrájenou kořenovou zeleninou a prolisovaným česnekem. Takto připravený základ zalijeme zeleninovým vývarem. Pozvolna vaříme téměř do měkka.
  3. 3.
    Nakonec přidáme uvařenou luštěninovou směs, rajčata a kukuřici. Polévku dochutíme kořením Podravka Natur a nasekanými bylinkami.
  4. 4.
    Polévku ještě 10 minut povaříme a můžeme podávat.