Příprava
-
1.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva, přidejte máslo, sůl, vodu a vypracujte hladké těsto. Těsto nechte asi hodinu na chladném místě.
-
2.
Na másle opražte nakrájenou cibuli, přidejte telecí, nakrájené na kostičky, Podravku, pálivou papričku a rozmarýn vše za občasného podlévání vodou duste asi 40 minut.
-
3.
Před koncem dušení přimíchejte sladkou kukuřici, na čtvrtky nakrájené žampiony a vše duste ještě 10 minut. Přidejte mouku, rozkvedlanou v asi 50 ml vody a povařte 2-3 minuty. Připravenou nádivku vychlaďte.
-
4.
Část těsta vyválejte na pomoučeném vále a vložte do kulaté formy Ǿ 24 cm. Těstem vyložte dno i strany formy. Na těsto dejte masovou nádivku a navrch druhou část vyváleného těsta.
-
5.
Žloutky smíchejte s mlékem a připravenou směsí namažte těsto, propíchejte vidličkou a pečte v zahřáté troubě na 200°C 35-40 minut.
Servírování
Pitu podávejte se zeleným salátem.
Rada
Maso na tuto pitu nakrájejte na co nejmenší kostičky nebo krátké nudličky.