Příprava
-
1.
Maso smícháme s vejcem, najemno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, strouhankou, pepřem, tymiánem, kořením Podravka přísadou a troškou soli. Řádně promícháme a necháme odstát v ledničce cca 20 minut, aby se chutě dobře propojily.
-
2.
Ze směsi vytvarujeme kuličky, které pokládáme na plech pokrytý pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut.
-
3.
Na rozpálený olej dáme prolisovaný česnek a zalijeme krájenými rajčaty Podravka. Vaříme na mírném ohni přibližně 10 minut a potom přidáme pasírované rajčata Podravka, víno, cukr a hovězí bujón Podravka.
-
4.
Vaříme do doby, než vznikne omáčka a dle potřeby dosolíme. Hotovou omáčku smícháme s upečenými kuličkami.
-
5.
Špagety Podravka uvaříme dle návodu a scedíme.