Příprava
-
1.
Mleté vepřové maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, nasekanou chilli papričkou, utřeným česnekem a Podravka Natur kořenící směsí na kebab a gyros. Zakápneme trochou suchého bílého vína a dobře promícháme. Necháme na chladném místě asi 30 minut odpočinout.
-
2.
Maso ručně vytvarujeme do karbanátků. Jednotlivé karbanátky napícháme na jehlu.
-
3.
Karbanátky smažíme v mírné vrstvě oleje na mírném ohni. Karbanátky můžeme uspořádat i na plech vyložený pečícím papírem a péct v troubě při teplotě 180 °C 20 až 30 minut.
-
4.
Tyto chutné špízy podáváme s křupavými bramborami a jednoduchým míchaným salátem.
Rada
Rozhodně neuděláte chybu, pokud budete karbanátky připravovat na grilu.Malé tajemství
Stejnou metodu můžete použít pro přípravu čevapčiči (mají podlouhlý tvar), hamburgerů nebo shish-kebabů.