Příprava
-
1.
Na rozehřátém olivovém oleji osmahněte cibulku tzv. dosklovata. Přidejte utřený česnek a chilli papričku nakrájenou na kolečka a vše společně orestujte.
-
2.
Přidejte krájená rajčata, cukr, nakrájenou bazalku a Podravka přísadu. Vše společně povařte po dobu 15 - 20 minut. Dle potřeby přidejte trochu vody.
-
3.
Zatímco se omáčka vaří, uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Těstoviny slijte a promíchejte s trochou olivového oleje.
-
4.
Mořského ďasa nakrájeného na steaky, orestujte na rozehřátém olivovém oleji a poté jej přidejte do připravené omáčky. Vše společně krátce povařte.
Servírování
Mořského ďasa servírujte na rajčatové omáčce s uvařenými těstovinami. Na závěr posypte strouhaným parmazánem.Rada
Pro plnou chuť a vůni steak z mořského ďasa pokapejte šťávou z jednoho citronu ještě před smažením.