Energetické a výživové údaje jsou udávány na jednu porci (tj. pro 1 osobu). V případě dezertu jsou energetické a výživové hodnoty udávány na 100 g.
Výživová hodnota |
Měrná jednotka |
Množství |
Ž RI (%) |
M RI (%) |
Energetická hodnota |
kcal / kJ |
140 / 585 |
- |
- |
Tuky |
g |
8,05 |
- |
- |
Sacharidy |
g |
16,87 |
- |
- |
Vláknina |
g |
4,45 |
- |
- |
Bílkoviny |
g |
2,23 |
- |
- |
Sůl |
g |
1,10 |
0 |
0 |
Vitamín A |
μg |
30.259,94 |
756 |
605 |
Vitamín D |
μg |
0,14 |
0 |
0 |
Niacin |
mg |
1,76 |
13 |
9 |
Kyselina pantotenová |
mg |
0,29 |
4 |
4 |
Draslík (K) |
mg |
511,13 |
14 |
14 |
Vápník (Ca) |
mg |
52,65 |
5 |
5 |
Fosfor (P) |
mg |
67,33 |
8 |
8 |
* RI je referenční hodnota příjmu stanovená pro ženy (2 000 kcal) a pro muže (2 900 kcal) ve věku 25 - 50 let. (Zdroj: RI reporty - Makroživiny, Prvky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D and Podravka d.d.)