Nadívaná kuřecí stehna

  • 19.10.2015.
  • Snadné
  • 4
  • 70 min

Jemná a šťavnatá kuřecí stehna, plněná sýrem a obalená anglickou slaninou, pro nápaditou a chutnou večeři.

Ingredience

  • 600 g vykostěných kuřecích stehen
  • 3 lžíce Podravka přísady do jídel Středomořské
  • 3 jarní cibulky
  • 100 g smetanového sýru
  • 12 plátků pancetty nebo slaniny (200 gramů)

Příprava

  1. 1.
    Kuřecí stehna opláchněte a vysušte. Podravka přísadu Středomořskou vetřete do kuřete a nechte jej cca 30 minut odpočinout.
  2. 2.
    Jarní cibulky nakrájejte a smíchejte je se smetanovým sýrem. Směs rozetřete na vnitřní stranu masa. Spojte a zabalte každé kuřecí stehno jedním nebo dvěma plátky slaniny.
  3. 3.
    Vložte zabalená kuřecí stehna do pekáče vyloženého pečícím papírem a pečte v mírně vyhřáté troubě na 190 °C 40 až 50 minut.

Rada

Podávejte s čerstvě míchaným salátem.

Malé tajemství

Plátky pancetty nebo slaniny pomáhají uchovávat kuře v měkkém stavu a dodávají jemnému masu skvělé aroma. Předtím, než kuře zabalíte do slaniny, potřete jej trochou medu. Kuře tak získá ještě lepší chuť.

Energetické a výživové údaje

Energetické a výživové údaje jsou udávány na jednu porci (tj. pro 1 osobu). V případě dezertu jsou energetické a výživové hodnoty udávány na 100 g.

Výživová hodnota Měrná jednotka Množství Ž RI (%) M RI (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 666 / 2.784 - -
Tuky g 44,23 - -
- Nasycené mastné kyseliny g 14,51 - -
- Mononenasycené mastné kyseliny g 19,46 - -
- Polynenasycené mastné kyseliny g 7,07 - -
Sacharidy g 3,09 - -
Vláknina g 0,32 - -
Bílkoviny g 60,08 - -
Sůl g 0,32 0 0
Vitamín A μg 290,75 7 6
Vitamín D μg 31,80 16 16
Niacin mg 23,61 169 118
Kyselina pantotenová mg 2,57 37 37
Draslík (K) mg 736,33 20 20
Vápník (Ca) mg 53,38 5 5
Fosfor (P) mg 532,88 67 67

* RI je referenční hodnota příjmu stanovená pro ženy (2 000 kcal) a pro muže (2 900 kcal) ve věku 25 - 50 let. (Zdroj: RI reporty - Makroživiny, Prvky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D and Podravka d.d.)