Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Netradiční grilovaný sýr s Ajvarem

  • 07.05.2019.
  • 4
  • 20 min

Grilovaný sýr milují všichni, zkuste si jej připravit trochu netradičně s náplní z jiných sýrů a Ajvarem, který mu dodá šmrnc.

Ingredience

  • 4 sýry s bílou plísní na povrchu
  • 50 g plátků čedaru
  • 50 g plátků goudy
  • 50 g plátků eidamu
  • hrst pažitky
  • 350 g Ajvaru jemného Podravka
  • pečivo

Příprava

  1. 1.
    Pomocí ostrého nože rozkrojíme sýr s bílou plísní na povrchu podélně na 2 díly. Mezi jednotlivé díly vložíme střídavě plátky různých sýrů.
  2. 2.
    Až budeme mít sýrový sendvič hotový, seřízneme přečnívající plátkový sýr podle tvaru sýru s bílou plísní na povrchu. Takto si připravíme všechny sýry.
  3. 3.
    Každý sýr zvlášť vložíme do alobalu a grilujeme na ohni, dokud se sýr nerozpustí. Pokud děláme v troubě, nastavíme ji na 180°C a pečeme cca 25 min.
  4. 4.
    Ozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme s Ajvarem a čerstvým křupavým pečivem.

Malé tajemství

Kdo má rád pikantnější pokrmy, může použít Ajvar ostrý.