Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Orientální čočková pomazánka

  • 16.01.2019.
  • 4
  • 20 min

Zdravá a rychlá svačinka, stačí jen namazat na pečivo. Skvělým doplňkem je zeleninový salát či obloha.

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 1 lžička kurkumy
  • 400 ml vody
  • 2 rovné lžičky soli
  • pepř
  • 200 g červené čočky Lagris
  • 100 ml kokosového mléka
  • šťáva z 1/2 citronu
  • K podávání:
  • hrst čerstvého koriandru
  • knäckebrot nebo pita

Příprava

  1. 1.
    V kastrůlku si rozpálíme olej a opečeme na něm najemno posekané šalotky a česnek. Přidáme římský kmín, koriandr, nastrouhaný zázvor a kurkumu a minutku opékáme, až se koření rozvoní. Pak zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, vsypeme červenou čočku a 10 minut vaříme.
  2. 2.
    Pak přidáme i kokosové mléko a citronovou šťávu, přivedeme znovu k varu a poté vypneme plamen. Necháme vychladnout, podáváme s knäckebrotem nebo pitou a posypeme čerstvým koriandrem. Pokud nemáme rádi čerstvý koriandr, jehož chuť je trochu neobvyklá, dobře poslouží i bazalka nebo čerstvý tymián.