Příprava
-
1.
Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, sépie očistěte a nakrájejte na kostičky i škeble dobře očistěte. Papriky nakrájejte na kostičky, cibuli a česnek nadrobno nasekejte. Fazolové lusky nakrájejte na menší kousky a namočené fazole napůl uvařte.
-
2.
Na rozpáleném oleji opečte kuřecí maso a vyjměte je na talíř.
-
3.
Na stejném oleji osmahněte cibuli, přidejte připravenou papriku, česnek a nakrájená oloupaná rajčata. Podlijte trochou vody a lehce povařte.
-
4.
Do takto připravené omáčky vložte opečené kuřecí maso, mořské ráčky, slávky, na kostičky nakrájenou sépii, srdce artyčoku, fazolové lusky, napůl uvařené fazole a ve vodě rozpuštěný šafrán. Vše posolte, opepřete a přidejte Podravku přísadu do jídel.
-
5.
Povařte, přidejte omytou rýži a duste za občasného podlévání vodou.
Servírování
Paellu podávejte se sezónním salátem.
Rada
Kromě rýže můžete suroviny na paellu vybírat podle vlastního přání.
Malé tajemství
Během dušení je nutno stále podlévat malým množstvím vody, místo míchání nádobu občas protřeste.