Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Paella

  • 01.01.1970.
  • 4
  • 65 min

Kdo by nemiloval tuhle španělskou perlu: krevety, mušle, olivy a rýže, ochucené šafránem a kurkumou. Udělejte si radost a dopřejte si trochu exotiky na talíři.

Ingredience

  • olivový olej
  • 1 cibuli
  • 250 g plody moře
  • 3 barevné papriky
  • 2 rajčata
  • 1 plechovku černých oliv
  • 1 plechovku hrášku
  • lžičku mleté papriky
  • lžičku kurkumy
  • špetku šafránu
  • sůl a pepř
  • 8 dl slepičího vývaru
  • 400 g rýže kulatozrnné natural Lagris
  • citron a kopr na ozdobu

Příprava

  1. 1.
    V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kousky nakrájené plody moře. Propečeme a přidáme nakrájené papriky, rajčata, celé olivy a hrášek. Restujeme asi 3 minuty, přidáme mletou papriku, kurkumu a šafrán. Promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Vaříme na mírném plameni za občasného míchání asi 10 minut.
  2. 2.
    Mezitím ve slepičím vývaru uvaříme rýži podle návodu na obalu. Přebytečnou vodu slijeme. Rýži smícháme s obsahem pánve a dáme ještě na cca 25 minut zapéct do trouby rozehřáté na 180 °C. Podle potřeby podléváme zbylým vývarem.
  3. 3.
    Před podáváním zdobíme citronem a nasekaným koprem.

Servírování

Před podáváním zdobíme citronem a nasekaným koprem.