Příprava
-
1.
Pečivo podélně rozkrojíme, z vnější strany mírně potřeme olivovým olejem a na vnitřním řezu důkladně potřeme z obou stran Ajvarem. Necháme chvilku odpočívat.
-
2.
Připravíme si náplň: na pánev dáme zbylý olivový olej a na něm si opečeme pokrájenou slaninu, dokud nepustí šťávu. Na ni dáme lilek, pokrájený na cca 0,5 cm silná půlkolečka, jen mírně osolíme (slanina má v sobě dost soli), opepříme a necháme na mírném plameni opékat.
-
3.
Po pěti minutách k lilku přidáme na širší proužky pokrájenou papriku a oregano. Společně opékáme několik dalších minut, důležité je aby byly hotové lilky (změknou a zprůsvitní). Zeleninu občas otočíme, aby se opekla z obou stran.
-
4.
Hotovou náplní rovnoměrně poklademe jednu stranu pečiva, posypeme parmezánem, přiklopíme druhou stranou pečiva a dáme zapéct do sendvičovače dozlatova.