Panini s ajvarem, grilovaným lilkem a slaninou

  • 18.09.2018.
  • 4
  • 15 min

Panini - tuhle dobrotu si můžete udělat i doma, vyzkoušejte náš recept s lilkem a slaninou.

Ingredience

  • 4 ks ciabatty nebo bagety
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 300 g ajvaru jemného Podravka
  • 100 g plátkové slaniny
  • 1 ks lilek
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 ks červená paprika
  • 2 lžíce sušeného oregana
  • 50 g strouhaného parmezánu

Příprava

  1. 1.
    Pečivo podélně rozkrojíme, z vnější strany mírně potřeme olivovým olejem a na vnitřním řezu důkladně potřeme z obou stran ajvarem. Necháme chvilku odpočívat.
  2. 2.
    Připravíme si náplň: na pánev dáme zbylý olivový olej a na něm si opečeme pokrájenou slaninu, dokud nepustí šťávu. Na ni dáme lilek, pokrájený na cca 0,5 cm silná půlkolečka, jen mírně osolíme (slanina má v sobě dost soli), opepříme a necháme na mírném plameni opékat.
  3. 3.
    Po pěti minutách k lilku přidáme na širší proužky pokrájenou papriku a oregano. Společně opékáme několik dalších minut, důležité je aby byly hotové lilky (změknou a zprůsvitní). Zeleninu občas otočíme, aby se opekla z obou stran.
  4. 4.
    Hotovou náplní rovnoměrně poklademe jednu stranu pečiva, posypeme parmezánem, přiklopíme druhou stranou pečiva a dáme zapéct do sendvičovače dozlatova.

Rada

Podáváme se zeleninovým salátem.