Příprava
-
1.
Oloupané brambory uvařte ve slané vodě.
-
2.
Brambory sceďte, rozmačkejte, přidejte máslo, mléko a polovinou nastrouhané goudy.
-
3.
Vymíchejte dohladka a uchovejte v teple.
-
4.
V pánvi zahřejte olivový olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli a orestujte.
-
5.
Jakmile cibule zesklovatí, přidejte na nudličky nakrájený celer a restujte 1 – 2 minuty. Poté do pánve vložte krájená a pasírovaná rajčata, Podravka přísadu a nechejte lehce probublávat cca 10 – 15 minut, dokud se všechna tekutina neodpaří.
-
6.
Přidejte uvařené fazole a okapaného tuňáka. Zlehka promíchejte. Směs vložte do vymazané zapékací mísy o průměru 20 – 26 cm.
-
7.
Směs uhlaďte a pokryjte připraveným bramborovým pyré.
-
8.
Posypejte druhou polovinou strouhané goudy a vložte do trouby vyhřáté na 210 °C. Pečte cca 20 minut nebo dokud pyré nezíská krásnou zlatou barvu.