Příprava
-
1.
Ryby umyjte a osušte papírovou utěrkou. Plech (40 x 30 cm) vyložte pečícím papírem a na něj položte rybí filety (stranou s kůží dolů). Zalijte je olivovým olejem a posypejte polévkovou lžící Podravka přísady. Omyjte rajčata a odstraňte semínka. Vypeckujte olivy.
-
2.
Jemně nakrájejte rajčata, kapary a černé olivy, nebo je jednoduše vložte do mixéru. Rovnoměrně rozložte směs přes filety. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 °C po dobu 15 minut.
-
3.
Umyjte špenát, odstraňte stonky a jemně jej nasekejte. Přidejte uvařené bílé fazole, olivový olej, balzamikový ocet, sůl a pepř podle chuti.
-
4.
Lehce salát promíchejte a podávejte s pečenou rybou.
Malé tajemství
Pokud nemáte rádi čerstvý špenát, povařte jej půl minuty, sceďte a promíchejte s fazolemi.