Příprava
-
1.
Očistěte, opláchněte a osušte kuřecí prsa. Posypejte je kořenící směsí Podravka Natur na zlaté kuře a jednou lžičkou chilli vloček. Koření pořádně vetřete do kuřete. Přeneste na prkénko a přikryjte fólií. Pomocí paličky naklepejte kuřecí prsa přes fólii, dokud nebudou mírně zploštělá. Nechte kuře cca 30 minut odpočinout.
-
2.
Čínské zelí nakrájejte najemno a přidejte cibuli nakrájenou na kroužky. Zelí i cibuli vložte do velké mísy.
-
3.
V jiné, menší míse smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, cukr a citronovou šťávu. Dresingem přelijte čínské zelí a cibuli. Přidejte jednu nadrobno nakrájenou chilli papričku, hrst nasekaného koriandru, trochu soli a mletý černý pepř podle chuti. Dobře promíchejte.
-
4.
Ve velké pánvi zahřejte tři lžíce oleje, přidejte marinované kuře a restujte na mírném ohni, dokud nezíská propečenou zlatou barvu.
-
5.
Uspořádejte smažená kuřecí prsa na lůžku z čínského zelí a servírujte.
Malé tajemství
Když restujete kuřecí prsa, zahřejte olej tak, aby nebyl příliš horký. Kuře se tak nepřichytí na pánev.