Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Pikantní polévka ze žluté čočky

  • 28.02.2019.
  • 4
  • 25 min

Žlutá čočka je plná bílkovin a vlákniny, navíc se velmi jednoduše a rychle připravuje. Polévku si můžete dle svých preferencí udělat pikantnější či jemnější.

Ingredience

  • 80 g cibule
  • 50 g másla
  • 150 g mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • mleté chilli podle chuti
  • špetka mletého zázvoru
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • 200 g žluté čočky Lagris
  • sůl a pepř
  • petrželka na ozdobení

Příprava

  1. 1.
    Cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme na másle téměř dozlatova. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, prolisovaný česnek, špetku chilli a zázvor.
  2. 2.
    Krátce orestujeme, zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Přidáme propláchnutou žlutou čočku, snížíme plamen a pozvolna vaříme cca 10 minut.
  3. 3.
    Na závěr podle chuti osolíme a opepříme.
  4. 4.
    Polévku na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou.