Příprava
-
1.
Fazole namočíme přes noc do vody. Na druhý den je uvaříme v čerstvé vodě doměkka (osolíme až před koncem vaření), poté scedíme.
-
2.
Avokáda oloupeme a vyjmeme pecku, jedno si nakrájíme na malé kousky, druhé na stejnoměrné plátky, které použijeme na ozdobení hotového pokrmu.
-
3.
V hluboké pánvi si rozpálíme olej a opečeme na něm mleté maso dozlatova, přidáme pokrájená sušená rajčata, prolisovaný česnek a krátce opečeme. Dále přidáme nadrobno nakrájené avokádo, mletou papriku, špetku čili, dle chuti osolíme.
-
4.
Ragú pozvolna dusíme za občasného promíchání alespoň 10 minut. Do pánve přidáme uvařené fazole, důkladně promícháme a znovu podusíme.
-
5.
Hotový pokrm podáváme s rýží natural Lagris uvařenou dle návodu, ozdobíme plátky avokáda a čerstvou chilli papričkou.