Příprava
-
1.
Maso promícháme s najemno nasekanou papričkou, solí a pepřem. Cibule nasekáme najemno a vmícháme do masa. Pak ho pořádně propracujeme rukama, v masu by neměl zůstat žádný vzduch, aby se směs pěkně spojila a držela pohromadě. Propracované maso dáme na dvě hodiny odpočívat do chladničky.
-
2.
Připravíme si list alobalu, položíme jej na prkénko, vytvoříme placičku z masa (velkou asi jako lívanec) a položíme ji na alobal. Na tuto placičku položíme odkrojený plátek sýra (neměl by přesahovat okraje), vytvoříme si druhou placku z masa a položíme ji přes něj. Zakryjeme shora druhou polovinou alobalu a prkénkem pěkně rovnoměrně smáčkneme, aby byla výsledkem placka silná 1 cm, alobal z ní půjde snadno sloupnout. Takto vytvořené placky opékáme z obou stran (nebude to trvat déle než několik minut).
-
3.
Tradiční přílohou je Ajvar, dále buď pita nebo brambory. Skvělý je také salát z pečené jižní zeleniny, např. lilků, paprik a cherry rajčátek.