Příprava
-
1.
Telecí prsa vykostěte a odstraňte přebytečný tuk, v mase vytvořte kapsu.
-
2.
Na nádivku nakrájejte preclíky a zalijte je horkým mlékem. Zakryjte a nechte chvíli stát. Cibuli a petrželku nasekejte, kloboučky hub nakrájejte na proužky a nožičky na kostičky.
-
3.
Na másle osmažte cibuli, nasekanou petrželku a houby. Restujte asi 5 minut, dokud se neodpaří tekutina.
-
4.
Zbylé máslo utřete do pěny, přidejte citrónovou kůru a šťávu, namočené preclíky, rozšlehaná vejce, připravené houby a strouhanku. Posolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek a Podravku.
-
5.
Naplňte prsa a kapsu připevněte. Na povrchu maso trochu posolte. V pekáči rozpalte olej a dobře opečte maso po obou stranách, přilijte trochu vody, překryjte alobalem a pečte asi hodinu a půl na 200 °C. Před koncem pečení sejměte alobal, zalijte vínem, do kterého jste předtím přimíchali trochu tymiánu.
-
6.
Pečená telecí prsa nechte odpočinout asi 15 minut, nakrájejte je na kusy, položte na talíř a přelijte šťávou z pečení.
Servírování
Jako přílohu k tomuto výtečnému jídlu můžete podávat různé druhy čerstvého salátu nebo vařenou zeleninu a dušené hlívy.
Rada
Stejným způsobem můžete nadívat telecí kýtu nebo plec.
Malé tajemství
Houby se předem podusí, aby během pečení nepustily přebytek tekutiny a nádivka tak zůstala kompaktní.