Plněné kapustové listy

  • 25.05.2016.
  • 4
  • 50 min

Ingredience

  • 1 menší cibule
  • 1 mrkev
  • 200 g mleté vepřové kýty
  • 180 g rýže natural (uvařené) Lagris
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
  • petrželová nať
  • 80 g kozího sýra
  • 8 kapustových listů
  • špetka soli
  • olej na smažení a restování
  • máslo na vymazání
  • Jogurtová omáčka:
  • 1 malý bílý jogurt
  • sůl
  • pepř
  • salátová okurka

Příprava

  1. 1.
    V hlubší pánvi orestujeme na oleji na kostičky nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme maso, opečeme do zlatohnědé barvy a odstavíme z plotny.
  2. 2.
    Směs smícháme s rýží, sekanými ořechy, kozím sýrem a sekanou petrželkou. Osolíme a opepříme dle chuti.
  3. 3.
    Kapustové listy vložíme do osolené vroucí vody a necháme 1 minutu vařit. Poté okamžitě zchladíme ledovou vodou a necháme okapat.
  4. 4.
    Do listů zabalíme připravenou směs a spíchneme párátkem. Naskládáme do máslem vymazaného pekáčku, přilijeme nepatrné množství vody, přikryjeme alobalem a v troubě necháme při 180 °C cca 10 minut prohřát.
  5. 5.
    Salátovou okurku nastrouháme a smícháme s bílým jogurtem a dochutíme solí a pepřem.

Servírování

Pokrm podáváme s jogurtovou omáčkou, která spojí chuť kapusty a vnitřní směsi.