Příprava
-
1.
Olihně omyjeme a dobře osušíme. Ramena nakrájíme nadrobno.
-
2.
Nakrájené olihně smícháme se strouhankou, parmazánem, mozzarellou nakrájenou na kostičky, nasekaným česnekem, Podravkou s bylinkami a 50 ml olivového oleje.
-
3.
Připravenou směs smažíme na olivovém oleji cca 10 minut. Hotovou směsí naplníme těla olihní.
-
4.
Rajčatová omáčka: na druhé pánvi krátce opečeme cibulku nakrájenou na plátky, nasekaný česnek a petrželovou nať. Přidáme Podravka rajčatový protlak, Podravku s bylinkami a pepř. Vaříme na mírném ohni 5 minut.
-
5.
Do omáčky přimícháme prosseco a cherry rajčátka nakrájené na čtvrtiny. Vaříme dalších 5 minut.
Servírování
Plněné olihně servírujeme s bramborovou nebo kukuřičnou kaší.
Rada
Olihně připravujeme na větší pánvi. Pokládáme je do ještě studeného olivového oleje a poté pečeme částečně přikryté.