Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Polévka s masovými kuličkami

  • 14.06.2018.
  • Snadné
  • 4
  • 40 min

Masové kuličky jsou perfektním doplňkem polévky z ječných krup a čerstvé zeleniny, dostanete tak perfektní polévku nejen po vizuální ale i chuťové stránce.

Ingredience

  • 80 g ječných krup
  • 400 g mletého kuřecího masa
  • 50 g chleba
  • 1 vaječný žloutek
  • sůl
  • pepř černý mletý
  • 1 malá hrst nasekané petrželové natě
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 50 g cibule
  • 2 mrkve
  • 1 kostka Podravka Natur slepičího bujónu
  • 400 g hlávkové kapusty
  • 50 g baby špenátu

Příprava

  1. 1.
    Ječné kroupy vaříme dle návodu doměkka.
  2. 2.
    Mleté maso smícháme s pokrájeným chlebem, žloutkem a promícháme. Směs ochutíme solí, pepřem a přidáme nasekanou petrželku. Necháme chvilku odležet.
  3. 3.
    Na rozehřátém oleji si dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mrke na plátky a spolu krátce opečeme. Poté přidáme cca 1 litr teplé vody.
  4. 4.
    Polévku přivedeme k varu a poté přidáme slepičí bujón.
  5. 5.
    Z masové směsi vytvoříme kuličky a dáme je do polévky. Dále přidáme pokrájenou kapustu a vaříme na mírném plameni asi 20 minut.
  6. 6.
    Před koncem vaření přidáme špenát, uvařené kroupy a dle chuti dokořeníme.