Příprava
-
1.
Ječné kroupy vaříme dle návodu doměkka.
-
2.
Mleté maso smícháme s pokrájeným chlebem, žloutkem a promícháme. Směs ochutíme solí, pepřem a přidáme nasekanou petrželku. Necháme chvilku odležet.
-
3.
Na rozehřátém oleji si dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mrkev na plátky a spolu krátce opečeme. Poté přidáme cca 1 litr teplé vody.
-
4.
Polévku přivedeme k varu a poté přidáme slepičí bujón Podravka Natur.
-
5.
Z masové směsi vytvoříme kuličky a dáme je do polévky. Dále přidáme pokrájenou kapustu a vaříme na mírném plameni asi 20 minut.
-
6.
Před koncem vaření přidáme špenát, uvařené kroupy a dle chuti dokořeníme.