Příprava
-
1.
Lístky rukoly opláchněte a pečlivě vysušte. Na pánvi krátce orestujte malé množství rukolových lístků s trochou olivového oleje. Poté je položte na papírové utěrky, aby odsály přebytečný tuk.
-
2.
Na pánev přidejte máslo a rychle orestujte krevety nebo mořské ráčky s trochou utřeného česneku. Přidejte škrob, promíchejte a nakonec přidejte víno. Přilijte 3 šálky vody a přiveďte pokrm k varu. Přidejte jednu polévkovou lžíci Podravka přísady do jídel a vařte cca 10 minut.
-
3.
Jemně nakrájejte osušené lístky rukoly a přidejte je do polévky. Krátce polévku vařte, přidejte smetanu a mletý vícebarevný pepř.
Rada
Před vařením můžete krevety nebo mořské ráčky marinovat v citrónové šťávě. Dbejte však na to, abyste nepřekročili dobu marinování 20 minut. Zabráníte tím příliš výrazné citrónové chuti mořských plodů. Těsně před podáváním můžete přidat nakrájené lístky rukoly a polévku zamíchat. Tím podtrhnete kontrastní chuť rukoly v této krémové polévce.