Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Polévka z červené čočky a rajčat

  • 28.02.2019.
  • 4
  • 25 min

Nevíte co rychlého uvařit? Vyzkoušejte tuto polévku, je plná bílkovin díky čočce a vitamínů díky rajčatům a česneku. Pokud ji budete vařit dětem, česneku raději uberte.

Ingredience

  • 50 g másla
  • 80 g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g mrkve
  • 150 g červené čočky Lagris
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 300 g rajčat celých Podravka
  • lžička kurkumy
  • Podravka přísada Natur
  • petrželová nať na ozdobení

Příprava

  1. 1.
    Nakrájenou cibuli osmažíme spolu s plátky česneku a nastrouhanou mrkví na rozpuštěném másle. Přidáme propláchnutou čočku, krátce promícháme, podlijeme částí vývaru a pozvolna vaříme.
  2. 2.
    Jakmile nám čočka částečně změkne, přidáme překrájená rajčata a špetku kurkumy.
  3. 3.
    Dolijeme zbývajícím vývarem a vaříme do změknutí čočky.
  4. 4.
    Polévku dochutíme kořením Podravka přísada Natur.
  5. 5.
    Hotovou polévku ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.