Polévka z fazolových lusků

  • 05.02.2018.
  • Snadné
  • 4
  • 60 min

U této lahodné polévky připravené z brambor, mrkve a fazolových lusků se každý může podle své vlastní chuti rozhodnout, jestli ji udělá pikantnější či ne.

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 200 g cibule
  • 200 g mrkve
  • 800 g fazolových lusků
  • 150 g brambor
  • 1 lžička sladké či pálivé papriky
  • 1 lžička Podravka přísady Natur
  • 1 stroužek česneku
  • 100 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce nakrájené petrželové natě

Příprava

  1. 1.
    Na rozehřátém oleji si osmažíme najemno nakrájenou cibuli a mrkev nakrájenou na kolečka.
  2. 2.
    Po chvíli přidáme očištěné a na kousky nakrájené fazolové lusky a brambory, posypeme sladkou či pálivou paprikou (záleží, co máme rádi), zalejeme vodou, přidáme Podravka přísadu, prolisovaný česnek a vaříme na mírném plameni, dokud nám zelenina nezměkne.
  3. 3.
    Na závěr přilejeme smetanu a necháme provřít.

Servírování

Podáváme ozdobené posekanou petrželovou natí.