Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Pomazánka z pohanky

  • 03.05.2016.
  • 4
  • 25 min

Ani zarytý masožravec nepozná, že pomazánka neobsahuje ani kousek masa!

Ingredience

  • 150 g pohanky Lagris
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší cibule
  • 2 sterilované okurky
  • 50 g másla
  • plnotučná hořčice
  • sůl

Příprava

  1. 1.
    Pohanku vsypeme do vroucí vody a pozvolna vaříme do změknutí. Po uvaření slijeme přebytečnou vodu.
  2. 2.
    Takto upravenou pohanku vsypeme do šlehače nebo mixéru spolu s utřeným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí, okurkem, máslem a hořčicí. Vše společně vyšleháme.
  3. 3.
    Pomazánku dochutíme solí a natíráme na čerstvé pečivo. Zdobíme plátky rajčat.

Servírování

Podáváme namazané na pečivu jako jednohubky.