Quinoa salát s mandlemi

  • 25.05.2016.
  • 2
  • 30 min

Quinoa je přirozeně bezlepková obilovina bohatá na vitamíny a minerály. Použijte ji jako základ pro zdravou přílohu k hlavnímu jídlu.

Ingredience

  • 100 g bílé quinoy Lagris
  • 2 hrsti mandlí
  • 2 hrsti rukoly
  • 2 lžíce olivového oleje
  • balsamikový ocet
  • sůl
  • pepř

Příprava

  1. 1.
    Quinou přebereme, propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu, poté necháme lehce vychladnout.
  2. 2.
    Mandle propláchneme, nasekáme nahrubo a vsypeme do uvařené quinoy. Přidáme lístky čerstvé rukoly a lehce přelijeme zálivkou z olivového oleje a balsamika.
  3. 3.
    Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Servírování

Podáváme jako lehkou večeři, případně jako přílohu k hlavnímu jídlu.

Rada

Pro exotičtější vzhled nahraďte část bílé quinoy quinoou černou.