Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Rajčatová polévka s Ajvarem

  • 07.05.2019.
  • 2
  • 20 min

Chutná všem, zasytí a jednoduše se připravuje – lahodná rajčatová polévka dochucená Ajvarem. Přidejte k ní pečivo a máte zdravou, lehkou večeři.

Ingredience

  • olivový olej
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 8 větších rajčat
  • 5 lžic Ajvaru jemného Podravka
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř
  • pažitka

Příprava

  1. 1.
    Na rozpáleném olivovém oleji si osmahneme najemno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Opečeme dozlatova.
  2. 2.
    Přidáme rajčata nakrájená na kostičky, Ajvar, přilejeme vývar a promícháme. Osolíme a opepříme.
  3. 3.
    Polévku přivedeme k varu a vaříme do změknutí rajčat. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem.
  4. 4.
    Před podáváním ozdobíme nasekanou pažitkou a zakápneme olivovým olejem.