Roládka z omelety s ajvarovou pomazánkou

  • 08.06.2016.
  • Snadné
  • 4
  • 20 min

Studenou roládu připravenou z omelety můžete podávat jako hlavní jídlo nebo jako svačinu. Toto jídlo vám určite zpříjemní už tak krásný den.

Ingredience

  • 6 vajec
  • sůl
  • olej
  • 200 g pomazánkového másla
  • 2 lžíce ajvar jemný Podravka
  • 1 stroužek česneku
  • 150 g šunka
  • salát jako příloha

Příprava

  1. 1.
    Vejce vyklepneme do misky, přidáme trošku soli a dobře promícháme.
  2. 2.
    Na pánvi s trochou oleje připravíme klasickou vaječnou omeletu, kterou opečeme z obou stran.
  3. 3.
    Hotovou omeletu necháme vychladnout.
  4. 4.
    Pomazánkové máslo smícháme s utřeným česnekem a jemným ajvarem. Směs natřeme na vychladlou omeletu, poklademe plátky šunky a ještě jednou potřeme připravenou směsí.
  5. 5.
    Roládu srolujeme, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky vychladit.

Servírování

Studenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme se salátem.

Rada

Pánev, ve které omeletu připravujeme, by měla mít větší průměr, aby nám omeleta šla dobře zarolovat, ale zároveň aby také byla dostatečně pevná.