Rolky z roštěnky se zeleninou

  • 08.06.2016.
  • Střední
  • 4
  • 35 min

"Drapněte" první zeleninu, kterou uvidíte, zarolujte ji do plátku roštěnky a vychutnejte si chuť a vůni skvělého jídla.

Ingredience

  • 150 g mrkve
  • 150 g zelených fazolek
  • 800 g hovězí roštěnky
  • 1 lžíce kořenící směsi Podravka grill classic
  • 1 červená paprika
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 75 ml červeného vína
  • 2 lžíce hladké mouky
  • ajvar Podravka k podávání

Příprava

  1. 1.
    Mrkev očistíme a nakrájíme na dlouhé proužky. Fazolky dobře očistíme.
  2. 2.
    Nakrájenou mrkev a fazolky krátce blanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Zcedíme a necháme vychladnout.
  3. 3.
    Hovězí roštěnou nakrájíme na užší a delší plátky a posypeme je kořenící směsí grill classic.
  4. 4.
    Na jednotlivé plátky položíme mrkev, fazolky a na nudličky nakrájenou a očištěmou papriku.
  5. 5.
    Plátky srolujeme, zpevníme párátkem, aby se nerozpadly a obalíme v hladké mouce.
  6. 6.
    Na grilovací pánev nalijeme olej a dobře jej zahřejeme. Připravené rolky grilujeme ze všech stran. Když jsou rolky růžové, podlijeme je červeným vínem a ješte chvíli grilujeme.
  7. 7.
    Hotové rolky vložíme do mísy s víkem, přelijeme je výpekem, zakryjeme a necháme 5 - 10 minut odpočinout.

Servírování

podáváme s pikantním ajvarem, pečenými nebo vařenými bramborami a se salátem podle vaší chuti.