Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Rychlé korejské hovězí s rýží

  • 01.01.1970.
  • 4
  • 25 min

Nejdřív trochu pohladí, pak naplno rozehraje koncert ostrých tónů. Tahle specialita inspirovaná korejskou kuchyní vás překvapí nejen svou chutí, ale také rychlou přípravou. Ať už řešíte, čím zahnat následky dlouhé noci nebo přivítat nečekanou návštěvu, tento recept je značka ideál.

Ingredience

  • 500 g rýže kulatozrnné Lagris
  • 1/4 šálku hnědého cukru
  • 1/3 šálku sójové omáčky
  • 2 čajové lžičky sezamového oleje
  • 1/4 čajové lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 čajové lžičky drcených chilli papriček
  • 1/4 čajové lžičky mletého černého pepře
  • rostlinný olej
  • 500 g mletého hovězího masa, ideálně méně tučného
  • 3 stroužky česneku
  • na dozdobení jarní cibulku a sezamová semínka

Příprava

  1. 1.
    Kulatozrnnou rýži uvaříme podle návodu na obalu.
  2. 2.
    V misce smícháme cukr, sójovou omáčku, sezamový olej, zázvor, chilli a pepř. Dobře promícháme a necháme odležet.
  3. 3.
    V pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj mleté hovězí s nakrájeným česnekem. Pozvolna vaříme do měkka.
  4. 4.
    K masu přilejeme obsah misky. Za stálého míchání pozvolna vaříme několik minut, aby směs na pánvi zhoustla.
  5. 5.
    Na talíř dáme rýži, na ni z pánve hovězí směs a celé to posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a trochou sezamových semínek.

Malé tajemství

Naprosto dokonalé je tohle jídlo v kombinaci s tradičním korejským kimči.