Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Rýže na mexický způsob

  • 01.01.1970.
  • 4
  • 30 min

Znáte nenápadný klenot mexické kuchyně, bez kterého se neobejde pořádná rodinná oslava ani obyčejná večeře? Vyzkoušejte náš rychlý a jednoduchý recept na rýži se zeleninou s lehkou chutí rajčat. Zamilujete si ji na první sousto!

Ingredience

  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1,5 šálku rýže loupané Lagris
  • 400 g rajčatového pyré
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 1 šálek směsi zeleného hrášku a mrkve
  • sůl na dochucení

Příprava

  1. 1.
    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme rýži a za stálého míchání smažíme na střední teplotě. Přibližně za 5 minut má rýže správnou, zlatohnědou barvu.
  2. 2.
    Vlijeme rajčatové pyré, promícháme s rýží a necháme důkladně prohřát asi jednu minutu. Přilijeme vývar, důkladně promícháme, stáhneme teplotu a dusíme pod pokličkou přibližně 10 minut.
  3. 3.
    Přisypeme hrášek s mrkví, podle chuti osolíme. Promícháme a dusíme, dokud se voda neodpaří a rýže nezměkne.
  4. 4.
    Tato rýže je lahodnou přílohou nejen pro mexická jídla. Nadchne vás také v kombinaci s pečeným masem nebo grilovanými specialitami.