Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Rýže s kaviárem

  • 19.02.2007.
  • Snadné
  • 4 – 6
  • 30 min

Za pouhých 30 minut připravíte s použitím základního kulinářského umění výborné a exotické jídlo. Nechybí v něm artyčoky, sušená rajčata, rýže, koření ani kaviár.

Ingredience 4 – 6 

  • 250 g rýže
  • sůl
  • 50 ml oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky Podravky
  • 100 g sušených rajčat v oleji
  • 80 g zelených oliv bez pecek
  • 3-4 artyčoky z konzervy
  • ½ lžičky kajenského pepře
  • 3-4 lžíce citrónové šťávy
  • 50 g kaviáru
  • 1 lžíce nasekané petrželky

Příprava

  1. 1.
    Rýži uvařte v trochu osolené vodě a sceďte.
  2. 2.
    Na oleji osmahněte na čtvrtky nakrájený česnek, přidejte Vegetu a nádobu hned odstavte. Olej nechte vychladnout a sceďte.
  3. 3.
    K vařené rýži přidejte nakrájená sušená rajčata, olivy, artyčoky, kajenský pepř a přelijte vychladlým olejem a citrónovou šťávou.

Servírování

Vše lehce promíchejte, potom dejte na rýži kaviár a posypejte petrželkou.

Rada

Rýži s kaviárem můžete podávat v miskách nebo na listech hlávkového salátu.

Energetické a výživové údaje

Energetické a výživové údaje jsou udávány na jednu porci (tj. pro 1 osobu). V případě dezertu jsou energetické a výživové hodnoty udávány na 100 g.

Výživová hodnota Měrná jednotka Množství Ž RI (%) M RI (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 322 / 1.346 - -
Tuky g 13,12 - -
Sacharidy g 48,49 - -
Vláknina g 4,99 - -
Bílkoviny g 5,65 - -
Sůl g 3,79 0 0
Vitamín A μg 453,57 11 9
Vitamín D μg 23,65 12 12
Vitamín E mg 7,92 36 36
Vitamín C mg 16,05 21 18
Draslík (K) mg 364,85 10 10
Vápník (Ca) mg 90,61 9 9
Magnézium mg 80,38 27 20

* RI je referenční hodnota příjmu stanovená pro ženy (2 000 kcal) a pro muže (2 900 kcal) ve věku 25 - 50 let. (Zdroj: RI reporty - Makroživiny, Prvky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D and Podravka d.d.)