Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Rýže s pórkem

  • 25.10.2004.
  • Snadné
  • 2
  • 25 min

Jestliže k vám přijdou na večeři vegetariáni, může být jednou z příloh také rýže s pórkem. Připraví se za okamžik a nadšeni budou i ti, kterým se pórek zprotivil již ve školce .

Ingredience

  • 100 g rýže
  • 300 g pórku
  • 1 lžíce Podravky
  • pepř
  • 50 ml oleje

Příprava

  1. 1.
    Rýži uvařte v horké vodě bez soli.
  2. 2.
    Pórek omyjte a nakrájejte na tenká kolečka.
  3. 3.
    Na zahřátém oleji krátce orestujte, pak přidejte Vegetu, pepř a vařenou rýži.
  4. 4.
    Dobře promíchejte a krátce orestujte.

Servírování

Rýži podávejte jako jednoduché jídlo se zeleným salátem nebo jako přílohu k masu.

Rada

Podle chuti posypejte rýži s pórkem nasekanou petrželkou .

Energetické a výživové údaje

Energetické a výživové údaje jsou udávány na jednu porci (tj. pro 1 osobu). V případě dezertu jsou energetické a výživové hodnoty udávány na 100 g.

Výživová hodnota Měrná jednotka Množství Ž RI (%) M RI (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 348 / 1.455 - -
Tuky g 23,68 - -
Sacharidy g 32,51 - -
Vláknina g 3,47 - -
Bílkoviny g 3,36 - -
Sůl g 2,02 0 0
Vitamín A μg 144,40 4 3
Vitamín C mg 18,00 24 20
Niacin mg 1,24 9 6
Draslík (K) mg 287,16 8 8
Vápník (Ca) mg 93,98 9 9
Fosfor (P) mg 58,10 7 7

* RI je referenční hodnota příjmu stanovená pro ženy (2 000 kcal) a pro muže (2 900 kcal) ve věku 25 - 50 let. (Zdroj: RI reporty - Makroživiny, Prvky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D and Podravka d.d.)