Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Rýže tří barev a vepřové kostky

  • 28.02.2019.
  • 4
  • 50 min

Když si maso přichystáte den předem, bude pěkně měkoučké a příprava rychlá. Ideální kombinace pro nedělní oběd.

Ingredience

  • 600 g vepřových kotlet bez kosti
  • 3 lžíce přírodně fermentované sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • sůl
  • 1 lžíce rýžového škrobu
  • 300 g rýže tří barev Lagris
  • 12 ks cherry rajčátek
  • 40 ml olivového oleje

Příprava

  1. 1.
    Vepřové maso omyjeme, nakrájíme na stejné kostky a následně vložíme do větší mísy.
  2. 2.
    Kostky zakapeme sójovou omáčkou, přidáme sezamová semínka, sůl a rýžový škrob. Vše důkladně promícháme a necháme alespoň půl hodiny odležet.
  3. 3.
    Mezitím si připravíme rýži dle návodu.
  4. 4.
    Rozpůlíme si cherry rajčátka a v pánvi na rozpáleném oleji je zprudka opečeme a vyjmeme z pánve.
  5. 5.
    Do pánve vložíme marinované kostky masa, které za občasného míchání zprudka opečeme.
  6. 6.
    K závěru opékání přidáme k masu opečená rajčata, která pouze prohřejeme.