Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Rýžový salát s cizrnou a čerstvým špenátem

  • 19.09.2019.
  • 4
  • 25 min

Hledáte tip na lehké a vydatné jídlo? Nadýchaná rýže basmati, lehounce křupavá cizrna, čerstvý špenát a voňavé bylinky jsou tou pravou kombinací. Uprostřed pracovního týdne si na ní pochutnáte jen tak. O víkendu z ní uděláte neodolatelnou přílohu ke kousku šťavnatého masa. Zkrátka jídlo pro každou příležitost!

Ingredience

  • 200 g cizrny Lagris
  • 200 g rýže basmati Lagris
  • olivový olej
  • 1 cibuli nakrájenou najemno
  • 2 šálky špenátových listů
  • 1 polévkovou lžíci kari
  • sůl a pepř
  • 1 polévkovou lžíci lžíci nasekané petrželky nebo koriandru

Příprava

  1. 1.
    Cizrnu necháme alespoň 12 hodin máčet, aby pěkně nabobtnala. Vodu pak slijeme a v nové vodě vaříme podle návodu na obalu.
  2. 2.
    Až je cizrna hotová, dáme vařit rýži. Opět se držíme návodu na balení.
  3. 3.
    Na pánvi rozehřejeme olej a dáme na něj nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme k ní špenátové listy, kari a cizrnu. Důkladně promícháme, aby se cizrna propojila se všemi ingrediencemi.
  4. 4.
    Dochutíme solí a pepřem.
  5. 5.
    Do pánve přidáme rýži, zakápneme olivovým olejem a vše promícháme. Přímo na talíři pak ozdobíme bylinkami.