Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Salát z čočky beluga s dýní a parmskou šunkou

  • 28.02.2019.
  • 4
  • 45 min

Čočka beluga získává na oblíbenosti díky své netypické černé barvě, rychlé přípravě bez namáčení a skvělé chuti. V kombinaci s parmskou šunkou a dýní hokaido je to opravdová lahůdka.

Ingredience

  • 400 g čočky beluga Lagris
  • 750 ml vody
  • sůl
  • 5 lžic balsamikového bílého octa
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 30 ml olivového oleje
  • 500 g dýně hokaido
  • 300 g parmské šunky

Příprava

  1. 1.
    Propláchnutou čočku beluga vsypeme do hrnce s vroucí vodou a vaříme do změknutí.
  2. 2.
    Uvařenou čočku na závěr osolíme, lehce promícháme a necháme vychladit.
  3. 3.
    Připravíme si zálivku z balsamikového octa a javorového sirupu, obě ingredience důkladně promícháme a mírně osolíme.
  4. 4.
    Na rozehřátém oleji opečeme omytou a na kostičky nakrájenou dýni hokaido.
  5. 5.
    Po vychladnutí ji opatrně zamícháme s uvařenou čočkou a zálivkou. Takto připravený salát necháme alespoň 20 minut odležet.
  6. 6.
    Salát podáváme s plátky parmské šunky.