Příprava
-
1.
Papriku, cuketu, lilek a jarní cibulku pořádně omyjeme. Papriku nakrájíme na větší kousky, cuketě a lilku odřežeme konce a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka a cibulku překrojíme napůl.
-
2.
Všechnu nakrájenou zeleninu poklademe na dobře rozehřátý gril nebo grilovací pánev a grilujeme doměkka.
-
3.
Zeleninu vyjmeme, necháme lehce vychladnout, nakrájíme na menší kousky a dáme ji do misky s pokličkou.
-
4.
Přidáme sceděné olivy, na kousky nakrájený či nahrubo nastrouhaný sýr, koření, zakapeme olivovým olejem a pořádně promícháme. Necháme několik minut odstát.
-
5.
Přidáme pikantní ajvar a posypeme nasekanou petrželovou natí. Salát dobře promícháme a ihned podáváme.
Servírování
Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme.
Rada
Salát můžete doplnit čerstvými lístky rukoly a ředkvičkou nakrájenou na tenké plátky.