Příprava
-
1.
Cizrnu necháme alespoň 12 hodin máčet, aby pěkně nabobtnala. Vodu pak slijeme a v nové vodě vaříme podle návodu na obalu.
-
2.
Rýži natural uvaříme také podle návodu na obalu.
-
3.
V hrnci přivedeme k varu vodu a nasypeme do ní hrášek a fazole fava. Stačí na minutu, aby se spařily. Pokud použijeme mražený hrášek, necháme ho nejdřív rozmrznout a teprve pak přikročíme ke spařování.
-
4.
Hrášek s fazolemi odstavíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Hotovou rýži také zchladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.
-
5.
Hrášek, cizrnu a rýži dáme do mísy a zlehka promícháme, aby se jednotlivé ingredience nerozmačkaly.
-
6.
Podle chuti přidáme olivový olej, balsamico, sůl a pepř. Salát na talíři posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme voňavými bylinkami a fazolemi.