Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Druh cookies: Technické informace, Marketing
Nastavení

Sardelové závitky

  • 20.12.2004.
  • Střední
  • 4 – 6
  • 60 min

Jednohubky s vůní a chutí moře budou s dobrým vínem výborné na začátek každé zábavy.

Ingredience 4 – 6 

  • 800 g Sardelí (ančoviček)
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • olej na smažení
  • Na potírání:
  • 40 g strouhanky
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky Podravky
  • ½ lžičky citronové kůry

Příprava

  1. 1.
    Ančovičky vykuchejte, odstraňte hlavu a páteř. Filety ančoviček dobře osušte a pokapejte citronovou šťávou.
  2. 2.
    Do mísy dejte strouhanku, prolisovaný česnek, olivový olej, petrželku, citronovou kůru a šťávu, Podravku a vše dobře promíchejte.
  3. 3.
    Připravenou směsí namažte filety ančoviček, srolujte a připevněte párátky. Smažte asi 5 minut na rozpáleném oleji.

Servírování

K sardelovým závitkům podávejte olivy a rajčata nebo salát podle chuti.

Rada

K přípravě použijte větší ančovičky.

Energetické a výživové údaje

Energetické a výživové údaje jsou udávány na jednu porci (tj. pro 1 osobu). V případě dezertu jsou energetické a výživové hodnoty udávány na 100 g.

Výživová hodnota Měrná jednotka Množství Ž RI (%) M RI (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 288 / 1.204 - -
Tuky g 17,32 - -
Sacharidy g 6,48 - -
Vláknina g 0,34 - -
Bílkoviny g 26,05 - -
Sůl g 2,03 0 0
Vitamín A μg 79,52 2 2
Vitamín D μg 80,95 40 40
Vitamín E mg 11,08 50 50
Vitamín C mg 10,38 14 12
Draslík (K) mg 521,43 14 14
Fosfor (P) mg 258,23 32 32
Magnézium mg 45,90 15 11

* RI je referenční hodnota příjmu stanovená pro ženy (2 000 kcal) a pro muže (2 900 kcal) ve věku 25 - 50 let. (Zdroj: RI reporty - Makroživiny, Prvky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D and Podravka d.d.)